In Naarden wordt op donderdagavond 6 juli 2017 in de Grote Kerk een orgelconcert gehouden met de organist Harm Hoeve
Aanvang en toegang
De aanvang van het concert is 20:15 uur. De toegang is €8,50 aan de deur en voor CIP leden of 65+ers €7,50.
Over Harm Hoeve
Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.
Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.
Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. In dit radioprogramma speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bédard en Gigout.
Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinderkoor jongerenkoor, gemengdkoor en mannenkoor.
Onstaan kerk in Naarden
Naarden, gesticht in 1350, bouwde zijn eerste stenen kerk tussen 1380 en 1440. Vanwege de oude relaties tussen Naarden en het Vrouwenstift in Elten (bij Lobith), waar Sint Vitus vereerd werd, werd de kerk hier ook aan Sint Vitus gewijd. Van deze kerk is alleen de toren over.