Gerard en Johanneke de Wit met Boudewijn Zwart tijdens zaterdagmiddagmuziek in Nijkerk

Gerard en Johanneke de Wit met Boudewijn Zwart tijdens zaterdagmiddagmuziek in NijkerkOp D.V. zaterdagmiddag 14 oktober 2023 tijdens de Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein in Nijkerk wordt er meegewerkt aan het programma door Gerard en Johanneke de Wit met Boudewijn Zwart.

Aanvang en toegang zaterdagmiddagmuziek met Gerard en Johanneke de Wit

Het concert met Gerard en Johanneke de Wit tijdens zaterdagmiddagmuziek begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 inclusief een consumptie, het is ook mogelijk om met een QR code te betalen. Voor kinderen tot en met 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of frisdrank.

Jong en oud is van harte welkom om dit programma bij te wonen in De Fontein op de Dominee Kuypersstraat 2 te Nijkerk.

Over het programma zaterdagmiddagmuziek met Gerard en Johanneke de Wit

Gerard de Wit, Johanneke de Wit en Boudewijn Zwart nemen ons mee met hun (en ons) orgel, blokfluit en een Clavion. Dit is een klein huiskamer carillon. Gerard de Wit zal ons mooie skrable orgel bespelen en een kistorgel meebrengen en hier afwisselend op spelen. Het repertoire is zeer divers van lekker luchtig tot serieuze werken en in verschillende samenstelling. Al met al belooft het weer een  mooie middag te worden.

Over Johanneke de Wit

Johanneke de Wit studeerde blokfluit bij o.a. Pauline Schenkelaars, Isabel Lehmann, Marjan Banis en Reine-Marie Verhagen. Naast het musiceren en lesgeven studeerde Johanneke aan de PABO te Gouda.

Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar ‘De reputatie van de blokfluit binnen de huidige muziekcultuur’.

Blokfluitles

Johanneke geeft blokfluitles aan zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden. De gevorderde leerling kan zich bij Johanneke technisch en muzikaal verder ontwikkelen.

In het dagelijks leven is Johanneke werkzaam als docent op de Marnix te Dordrecht.

Over Boudewijn Zwart

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano bij Willem Brons aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard bij o.a. Leen ’t Hart aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Daarnaast volgde hij privélessen orgel bij Ben van Oosten en piano bij Evelina Vorontsova.

In 1990 was hij eerste prijswinnaar van het ‘Koningin Fabiola’-concours te Mechelen (België). Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam, Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Den Helder, Dordrecht, Ede, Gouda, IJsselstein, Nijkerk, Schoonhoven, Wageningen en Zeewolde en is verder werkzaam als organist, pianist en componist.

Recent verscheen van zijn hand een koraalboek bij de 150 Psalmen. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties. Last but not least: hij is gelukkig getrouwd en de trotse opa van 11 kleinkinderen.

Over Gerard de Wit

Gerard de Wit is oprichter en artistiek leider van Dutch Baroque. Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit werd in 1985 te Dordrecht geboren.

In 2006 en 2007 studeerde hij koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij studeerde hoofdvak Orgel Bachelor bij Bas de Vroome en Master bij Ton Koopman.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij hoofdvak Klavecimbel bij docenten Tini Mathot en Ton Koopman. De Bachelor- en Masterstudies werden cum laude afgesloten.

Oprichting Kamerkoor

Nog voor de afronding van zijn conservatoriumstudies richtte hij een kamerkoor op met in het bijzonder aandacht repertoire uit de 17e en 18e eeuw. Sinds de oprichting van het barokorkest Dutch Baroque Orchestra in 2014, heeft dit kamerkoor de naam Dutch Baroque Vocal Consort. Ook geeft hij orgel- en klavecimbellessen.

Onderzoek

Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar ‘De instrumentale muziek en het leven van J. P. Sweelinck’. Tevens deed hij onderzoek naar de incomplete Cantate BWV 188 van J.S. Bach. Uit deze cantate reconstrueerde hij de Sinfonia naar aanleiding van het complete klavecimbelconcert BWV 1052. Hij studeerde Basso Continuo bij Bernard Winsemius, Patrick Ayrton en Kathryn Cok. Ook volgde hij Historische Documentatie en Capita Selecta uitgaande van de Universiteit van Leiden.