Mannenzang Tholen in de Maartenskerk te Sint-Maartensdijk

Mannenzang Tholen in de Maartenskerk te Sint-MaartensdijkOp D.V. vrijdagavond 10 mei 2024 wordt er door Mannenzang Tholen een niet ritmische psalmzangavond gehouden in de Maartenskerk te Sint-Maartensdijk.

Aanvang en toegang Mannenzang Tholen

De aanvang van de avond met Mannenzang Tholen is 19:30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19:00 uur. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de MAF en er zullen niet ritmische psalmen gezongen worden. Alle mannen die van zingen houden kunnen toegangskaarten bestellen voor € 5,00 per persoon via: www.mannenzangtholen.nl.

Alle mannen zijn van harte welkom tijdens de Mannenzang Tholen in de Sint Maartenskerk op de Hazenstraat 1 te Sint Maartensdijk.

Medewerkenden Mannenzang Tholen

Tijdens de Mannenzang Tholen wordt medewerking verleend door dirigent Leen Vlot en organist Leen Heijboer. De spreker tijdens deze avond is dominee J.C. den Ouden.

Over de Mannenzang Tholen

We hopen met 500 mannen psalmen te zingen, waarvan een aantal met bovenstem.

Over de Maartenskerk in Sint-Maartensdijk

Sinds 2004 maakt de Hersteld Hervormde Gemeente ook gebruik van het kerkgebouw. In 2016/2017 heeft de kerk een grote restauratiebeurt gekregen. De muren, het voegwerk, een gedeelte van het dak en de goten zijn opgeknapt. De renovatie heeft 380.000 euro gekost. In 2018 wordt de kerk overgedragen aan de HHK.

Over de kerk

Hervormde kerk. Laatgotische pseudobasiliek waarvan de koren dateren uit het begin en het schip uit de tweede helft van de 15de eeuw. Inwendig: een grafmonument van Floris van Borssele en Oda v. Bautersen, ca 1425. Grafmonument van Cornelis Liens ca 1640. Preekstoel 17de eeuw. Enkele overhuifde kerkbanken, eerste helft 17de eeuw. Wetsbord 1612. Borden met de Twaalf Artikelen en het Onze Vader. Orgel met Hoofdwerk en Nevenwerk, in 1882 gemaakt door P. Flaes.

Toren

Gedeeltelijk in de kerk ingebouwde toren, 14de eeuws. Op het eind van de 15de eeuw voorzien van steunberen en een traptoren. Aan de westzijde gedeelte met natuursteen bekleed. In de spits uit het begin van de 17de eeuw een open koepeltje met een klokkenstoel met gelui bestaande uit twee klokken van anonieme gieter. Buiten gebruik gesteld klokkenspel bestaande uit 13 klokken van Peter van den Gheyn uit 1613 en een klok van Otto Bakker uit 1760. Trommelspeelwerk van Pieter Heyndricx, 1617. Mechanisch torenuurwerk van B. Eijsbouts.